De Musicalklassen

De Musicalgroep Hoogeveen heeft 4 musicalklassen voor kinderen en jongeren. In alle klassen krijg je les in zingen, dansen en acteren van enthousiaste en gepassioneerde docenten.
Uiteraard speel je aan het einde van het seizoen een rol in je eigen musical op het toneel van Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Het seizoen bestaat uit 28 lessen.
De lessen starten dit seizoen op 14 september 2023.

De eerste twee lessen zijn proeflessen voor als je liever eerst een keer komt kijken of het wat voor je is.

Musicalklas 1 
voor kinderen van 7 t/m 9 jaar

De les vindt plaats op de donderdag van 15.45 - 16.45 uur 
en je krijgt les van Yoanique Ledder
lesgeld: € 223 per cursusjaar

Musicalklas 2
voor kinderen van 10 t/m 12 jaar

De les vindt plaats op de donderdag van 16.45 - 18.15 uur 
en je krijgt les van Yoanique Ledder
lesgeld € 271 per cursusjaar

Musicalklas 3 - niveau 1

voor jongeren van 12 t/m plm. 18 jaar

De les vindt plaats op de donderdag van 16.30 - 19.30 uur (2,5 uur les en 30 minuten pauze)
Je krijgt les van 3 docenten:
Gerrit Jan Rutgers, zang en regie
Elisa Muis, dans
Ruth Bouwmeester, acteren
lesgeld € 407 per cursusjaar

Musicalklas 4 - niveau 2
voor jongeren van 12 t/m plm. 18 jaar

De les vindt plaats op de donderdag van 18.00 - 21.00 uur (2,5 uur les en 30 minuten pauze)
Je krijgt les van 3 docenten:
Gerrit Jan Rutgers, zang en regie
Elisa Muis, dans
Ruth Bouwmeester, acteren
lesgeld € 407 per cursusjaar

Lees hieronder meer over onze docenten!

lees hier de algemene voorwaarden van MMT-producties!

Opgeven kan via onderstaande button.
Wil je eerst meer informatie? Bel dan met Gerrit Jan Rutgers - 0641116498 of stuur een mail via ons contactformulier.

Gerrit Jan Rutgers
artistiek leider Musicalgroep, docent Musicalklas 3 en 4 en volwassengroep

Als jong kind kreeg ik al piano-lessen en zong ik in vele koren. De stap naar het conservatorium was dan ook snel gemaakt. Ik studeerde in Groningen Klassiek Zang en Koordirectie. Sinds plm. 1975 ben ik dirigent geweest van tal van koren: klassieke koren, kinderkoren, mannenkoren, opera en musicalkoren en vrouwenkoren. Daarnaast gaf ik bijna 25 jaar zangles aan vele honderden jongeren en volwassenen.
In 2003 startte ik samen met Scala de Musicalgroep Hoogeveen en inmiddels, 20 jaar later, hebben we tal van prach-tige voorstellingen gemaakt met kinderen, jongeren en volwasse-nen.
Mijn passie voor zang, theater en dans overbrengen op anderen is mijn grote drijfveer. Door middel van musicallessen zie ik vooral kinderen en jongeren groeien in hun ontwikkeling en de lessen helpen je ook zeker voor de toekomst.
Samen met amateurs van alle leeftijden mooie producties maken en streven naar het hoogst haalbare niveau is fantastisch om te doen.


Yoanique Ledder - Hillen
docente Musicalklassen 1 & 2

Toen ik 7 jaar was, ben ik begonnen met muzieklessen bij Scala. Eerst zang en piano, later musical. Nu, een aantal jaren en lessen verder, geef ik zelf les aan de jongste musicalgroep bij Scala. Een plek waar ik mijn twee studies, zang aan het conservatorium en de pabo, perfect kan combineren. Lesgeven aan de musicalgroep doe ik sinds 2017. De lessen van musicalgroep 1 bestaan uit de drie onderdelen van musical. Je krijgt van mij zang, drama en dans. Je leert zingen in een groep, bewegen op muziek en de basis van theaterspel. De verschillende disciplines worden apart aangeboden, maar ook zeker door elkaar zoals bij een echte musical! Tijdens de lessen zingen we niet alleen musicalnummers, maar ook bekende popnummers. We werken toe naar producties waarbij we alle onderdelen van de lessen kunnen presenteren aan het publiek. Als leerling word je ook betrokken bij het tot stand komen van die producties. Ik doe mijn best om mijn enthousiasme op je over te brengen en er samen elk jaar weer een prachtig seizoen van te maken.

Elisa Muis
dansdocente Musicalklas 3

Ik ben Elisa Muis, 27 jaar en woon in Steenwijk. Ik ben afgestudeerd aan de dansacademie en inmiddels ruim 10 jaar werkzaam in de danswereld. Sinds eind 2019 ben in begonnen met musical danslessen te verzorgen bij, voorheen Scala, MMT-producties. Ik doe dit met ontzettend veel plezier en geniet elke les weer van alle gezelligheid en enthousiasme van de leerlingen. Inmiddels heb ik voor een aantal musicals mooie en leuke choreografiën mogen maken waar ik enorm trots op ben. We hebben een super team met docenten die altijd in de weer zijn om het beste van onze leerlingen naar boven te halen. Een gezellig team waar ik mij erg welkom en fijn voel. Ik ben erg blij met mijn plekje binnen MMT-producties en hoop dat ik nog veel jaren mooie dingen mag maken.

Ruth Bouwmeester
theaterdocente Musicalklas 3